EHDOLLA EDUSKUNTAAN 2023

Yksinäisyyden vähentäminen on meidän yhteinen tehtävä

Muumilaakson tarinoita on ollut minun ja sisaruksieni suosikkisarja.  Olen nähnyt sarjan kaikki jaksot lukuisia kertoja sisaruksieni kanssa. Kohtaa alkanee uusi kierros, kun jaksoja pääsee katsomaan oman lapsen kanssa.

Moni muistaa jakson näkymättömästä lapsesta, Ninnistä.  Jaksossa Tuutikki tuo muumitaloon ujon ja näkymättömäksi muuttuneen Ninnin, koska uskoo muumiperheen saavan tytön taas näkyväksi. Muumiperhe ottaa Ninnin lämmöllä vastaan. Ninni otetaan mukaan leikkeihin, häntä rohkaistaan ja kannustetaan. Pienten ystävällisten tekojen myötä Ninni alkaa osa osalta taas näkyä.

Meistä jokainen haluaa ja tarvitsee tulla nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi. Parhaimmassa tapauksessa kohtaamiset vahvistavat, rohkaisevat ja luovat toivoa. Koronakriisin keskellä pienetkin huomionosoitukset ovat suuria ja auttavat osaltaan kitkemään yksinäisyyttä ja luomaan toivoa.

”Joka kolmas suomalainen kärsii tällä hetkellä yskinäisyydestä, kun aiemmin yksinäisiä oli joka viides.”

Koronan takia olemme eläneet jo pitkään poikkeuksellista aikaa. Koronarajoitukset ja poikkeusajan suositukset ovat lisänneet yksinäisyyttä. SPR:n mukaan joka kolmas suomalainen kärsii tällä hetkellä yksinäisyydestä, kun aiemmin yksinäisiä oli joka viides. Kolmannes suomalaisista on iso määrä ihmisiä: lapsia, nuoria, aikuisia, vanhuksia.  Koronatilanne on jatkunut jo yli vuoden ja jatkuu edelleen. Yksinäisyys on vaarallista ja sen pitkittyessä seuraukset voivat olla vakavia. Yksinäisyys heikentää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia sekä altistaa sairauksille.

”Paras lääke yksinäisyyteen on toinen ihminen, kaveri, joka kysyy mitä kuuluu ja kuuntelee.”

Yksinäisyys ei ole koronan tuoma ongelma, sitä on ollut ennen koronaa ja tulee olemaan myös koronan jälkeen. Meitä jokaista tarvitaan tilanteen parantamiseksi. Paras lääke yksinäisyyteen on toinen ihminen, kaveri, joka kysyy mitä kuuluu ja kuuntelee. Voimme vaikuttaa tilanteeseen olemalla yhteydessä omiin läheisiimme ja kysymällä kuulumisia vaikkapa naapurilta. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys. Suomessa on myös paljon järjestöjä, jotka tekevät töitä yksinäisyyden vähentämiseksi.

Vähennetään yhdessä yksinäisyyttä. Hyvää ystävänpäivää!

lahjoita Kampanjaani

Ja tue matkaani kohti eduskuntaa! Onnistunut kampanja edellyttää rahaa esimerkiksi some- ja lehtimainoksiin sekä esitteisiin. Jokainen lahjoitus on arvokas ja tärkeä.

Liity mukaan tukijoukkoihin

Paras vaalikampanja tehdään yhdessä. Kaikki tuki on arvokasta ja tarpeen. Aiempaa kokemusta ei tarvita, halu osallistua riittää. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Ilmoittaudu vaalitiimiini tällä lomakkeella.